Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

klarowny barszcz czerwony

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

buraki 70 dag
jabłko szt
czosnek 2 szt
por kawałek
ocet winny łyżka
sól do smaku
majeranek do smaku
suszone grzyny 4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: klarowny barszcz czerwony

grzyby namocz na noc i ugotuj. buraki pokrój w paseczki. z jabłka usuń gniazdo nasienne i pokrój na kawałki. por oczyść.czosnek poprzekrawaj. wszystkie warzywa zalej 5 szklankami wody.wlej wywar z namoczonych grzybów i gotuj przez 10 minut.dopraw do smaku dodaj ocet,majeranek,sól i ewentualnie pieprz. barszcz odstaw na jeden dzień w chłodne miejsce i odcedź.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 21.02.2012 13:33
pyszny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak