Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

indyk po staropolsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

indyk 1.5 kg
słonina 20 dag
Bułka tarta klasyczna Prymat trochę
masło 3 łyżki
sól do smaku
rozmaryn do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: indyk po staropolsku

słoninę pokrój w słupki,zostaw tylko 3 plastry na później. indyka umyj osusz,natrzyj solą i rozmarynem.naszpikuj słoniną.wierzch indyka obłóż plastrami słoniny.zwiąż nitką i odstaw do lodówki na dobę. ułóż mięso w żaroodpornym naczyniu i piecz w temp 200 st.polewaj rozpuszczonym masłem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak