Ryba duszona w śmietanie z kartoflami

Ryba duszona w śmietanie z kartoflami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryba obojętnie jaka

    1 kg
  • masło

    25 dkg
  • ziemniaki młode

    0,5 kg
  • śmietana

    300 ml
  • przyprawy

Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Wysmarować naczynie żaroodporne masłem i wyłożyć ziemniakami pokrojonymi w talarki. Rybę pokroić na kawałki, posolić, przyprawić i przekładać warstwami na przemian z ziemniakami, zalać to śmietaną i piec ok godziny.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

bercik1

29.09.2011 22:15
Nie przepadam za takimi daniami.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat