Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ŚLEDZIE MARYNOWANE

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śledzie 2 szt
ocet 0,5 szkl
woda 0,5 szkl
cebula 1 szt
marchew 1 szt
Liść laurowy suszony Prymat do smaku
ziele angielskie do smaku
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: ŚLEDZIE MARYNOWANE

Śledzie wymoczyć, oczyścić, odfiletować i ułożyć w słoju. Wodę zagotować z pokrojonymi w plasterki warzywami i przyprawami, połączyć z octem, ostudzić i zalać śledzie. Słój przykryć i postawić w chłodnym miejscu. Wymoczone i oczyszczone śledzie można też marynować w całości

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak