Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka faszerowane łososiem lub makrelą

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 5 sztuk
wędzony łosoś 5 dag
masło 1 łyżka
musztarda 1 łyżeczka
sok z cytryny 1 łyżka
Koperek suszony Prymat 2 łyżki
sól 1 szczypta
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka faszerowane łososiem lub makrelą

Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać, przekroić na pół i wyjąć żółtka. Masło, musztardę, żółtka, sok z cytryny oraz koperek utrzeć na gładką masę. Doprawić solą oraz pieprzem i przełożyć do szprycy. Do każdej połówki jajka włożyć mały plasterek ryby, tak aby zostało wgłębienie. We wgłębienie wycisnąć rozetkę z masy żółtkowej.
Jajka ułożyć na półmisku, przybrać ćwiartką plasterka cytryny i koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 18.03.2017 11:33
zdjęcie z Internetu!
Wiesława2 11.12.2011 15:10
mmmmmm
Teresa15 21.07.2011 16:01
Wykwintne.Chętnie wypróbuję:)
Sylwia56
Sylwia56 21.02.2011 00:16
pycha
Barbara55 07.11.2010 15:51
ale jaja
rakow2
rakow2 02.11.2010 15:51
bardzo apetyczne
marta639 17.09.2010 15:21
Wyśmienicie wygląda.
buksiak12 01.09.2010 14:53
muszę wypróbować
buksiak12 01.09.2010 14:53
muszę wypróbować
Dorota71 01.09.2010 14:21
mniam
Dorota71 01.09.2010 14:20
fajny przepis
Emilia22 01.09.2010 13:25
super wygląda
Emilia22 01.09.2010 13:25
ciekawy przepis
gryczyn 10.08.2010 10:06
wyśmienite i pięknie podane!
basik00 07.05.2010 16:33
wyglądaja bardzo smakowice :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak