Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bitki w sosie śmietanowo-musztardowym

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka wieprzowa 1/2 kg
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia
cebula 1 duża sztuka
czosnek 2 ząbki
śmietana 12% 1/2 szklanki
Musztarda sarepska Prymat 2 czubate łyżeczki
mąka 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Bitki w sosie śmietanowo-musztardowym

Kroki postępowania

1
Szynkę pokroić w cienkie, niewielkie plastry, rozbić je tłuczkiem.
Krok 1 - Bitki w sosie śmietanowo-musztardowym foto
2
Kłaść na rozgrzany olej, oprószyć solą i pieprzem, usmażyć je.
Krok 2 - Bitki w sosie śmietanowo-musztardowym foto
3
Dodać pokrojoną w kostkę cebulę i posiekany czosnek. Chwilę razem smażyć.
Krok 3 - Bitki w sosie śmietanowo-musztardowym foto
4
Śmietanę wymieszać z musztardą i mąką, wlać do mięsa.
Krok 4 - Bitki w sosie śmietanowo-musztardowym foto
5
Dusić razem, aż sos zgęstnieje. W razie potrzeby doprawić sos solą i pieprzem.
Krok 5 - Bitki w sosie śmietanowo-musztardowym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sroczka 15.08.2013 21:36
Z apetytem zjadłabym taki obiad.
Anulka75
Anulka75 17.04.2012 09:25
apetyczne
Weronika_eM 08.02.2012 23:01
smakowita potrawa
anna186 08.02.2012 22:00
pyszne
owocówka 06.02.2012 16:58
mniam
Mysiunia 06.02.2012 14:32
pyszne! :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak