Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

polędwica z czosnkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwica wołowa 1 kg
czosnek 1 szt
sól 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: polędwica z czosnkiem

końcówki polędwicy odciąć a resztę mięsa pokroić na plastry grubości 2 cm i zbić tępym nożem albo jego trzonkiem rozgrzać patelnię do smażenia bez tłuszczu włożyć mięso przykryć i zmniejszyć ogień gdy mięso odejdzie od dna patelni przewrócić je na drugą stronę natrzeć solą z czosnkiem i na chwilę przykryć kiedy znowu odstanie od dna jest gotowe i można je zdjąć z patelni

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

tom 06.02.2012 19:44
pycha :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak