Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

befsztyk z pieprzem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwica wołowa 60 dag
pieprz 1 łyżeczki
olej 3 łyżki
masło 2 łyżka
koniak 6 łyżka
sól 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: befsztyk z pieprzem

pieprz utłuc w możdzierzu polędwicę umyć osączyć pokrić na 4 plastry i obtoczyć w pieprzu następnie smażyć mięso na bardzo gorącym oleju po 2 minuty z każdej strony usmażone befsztyki ułożyć na ogrzarnym półmisku i trzymać w cieple na czystą patelnię wlać koniak zapalić zmniejszyć ogień dodać sól masło i wymieszać drewnianą łyżką mięso polać otrzymanym sosem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak