Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

MOJA FASOLÓWA PO BRETOŃSKU

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasola Jaś 0,5 kg
kiełbasa śląska 1 kg
przecier pomidorowy 1 szt
mąka 3 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: MOJA FASOLÓWA PO BRETOŃSKU

Fasolkę opłukaj i włóż do garnka i gotuj długo, aż będzie miękka. Gdy zmięknie dodaj łyżkę soli i kucharka i gotuj. Następnie kiełbasę pokrój w kostkę i wrzuć do fasoli i gotuj. Później dodaj przecier pomidorowy i gotuj. Na koniec mąkę rozpuść w wodzie i zaczep fasolę przypraw do smaku podawaj z chlebem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

barbara11561 31.05.2012 19:21
pyszna
melonik 27.04.2012 13:39
pycha
aga130982 19.03.2012 20:13
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak