Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Panierowana fasolka szparagowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasolka szparagowa 40 dag
jajko
Bułka tarta klasyczna Prymat
sól
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Panierowana fasolka szparagowa

Kroki postępowania

1
Z fasolki obrywamy końcówki i obgotowujemy ją w osolonej wodzie,następnie odcedzamy i czekamy aż wystygnie.
Krok 1 - Panierowana fasolka szparagowa foto
2
Do ręki bierzemy po 3-4 sztuki fasolek o takiej samej wielkości, zanurzamy je w rozbełtanym jajku, a następnie obtaczamy w bułce tartej, mocno dociskając by zbily się w jedną całość
Krok 2 - Panierowana fasolka szparagowa foto
3
na patelni rozgrzewamy olej i smazymy na nim po obu stronach przygotowane fasolki szparagowe.
Krok 3 - Panierowana fasolka szparagowa foto
4
Podajemy na gorąco. są chrupkie i smaczne.
Krok 4 - Panierowana fasolka szparagowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pacpaw 03.12.2012 22:45
ten pomysł bardzo mi się podoba. do znudzenia jem fasolę z bułką tartą, tu taka odmiana. Niby podobnie a jednak inaczej
malaczarna23 31.03.2012 09:56
bardzo smaczna
mega231 07.02.2012 11:49
super pomysł ,uwielbiam fasolkę wykorzystam przepis latem
przejs 06.02.2012 22:46
Troche roboty z tym panierowaniem. Ale na pewno pyszne. No i pomysł fajny :)
Sroczka 06.02.2012 12:34
Fajny pomysł. Fasolki jeszcze nie panierowałam.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak