Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

befsztyki piętrowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwica wołowa 60 dag
ser salami 10 dag
jajko 5 szt
olej 5 łyżka
natka pietruszki 3 łyżka
sól 1 łyżeczka
pieprz 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: befsztyki piętrowe

mięso umyć osączyć z błon pokroić na 5 plastrów i lekko rozbić usmażyć na 3 łyżkach oleju z obu stron na rumiano befsztyki posolić popieprzyć i przełożyć do naczynia żaroodpornego na każdym kawałku mięsa położyć plasterek sera naczynie przykryć i wstawić do piekarnika nagrzanego do temp 200 C na pozostałym oleju usmażyć jajka sadzone befsztyki przełożyć na półmisek na każdym kawałku mięsa ułożyć jajko sadzone i obficie posypać natką pietruszki

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 23.10.2012 08:02
brzmią zachęcająco;D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak