Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sznycle po wiedeńsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sznycle cielęce 4 szt
jajko 1 szt
masło 3 łyżki
mąka pszenna 2 łyżka
oliwa 2 łyżka
Bułka tarta klasyczna Prymat 4 łyżka
cytryna 1 szt
natka pietruszki 1 łyżka
sól 1 łyżeczka
pieprz 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: sznycle po wiedeńsku

mięso opłukać osuszyć papierowym ręcznikiem delikatnie rozbić i posypać z obu stron solą oraz pieprzem cytrynę sparzyć osuszyć i pokroić na plasterki dwie łyżki masła rozetrzeć z natką pietruszki zwinąć za pomocą papieru w rulon i schłodzić w lodówce jajko roztrzepać z 1 łyżką wody i szczyptą soli sznycle obtoczyć w mące jajku i bułce tartej smażyć na oliwie z dodatkiem pozostałego masła z obu stron na rumiano a następnie ułożyć na półmisku na każdym sznyclu połozyć krązek masłą pietruszkowego i plasterek cytryny

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 23.10.2012 08:03
sznycel i schabowy to moje ulubione danie;]

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak