Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Golonka w musztardzie z warzywami

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

golonka 2
musztarda 6 łyżek
czosnek 1 pałka
marchewki 2
cebula 1
piwo 0.5 szkl
śmietana 3/4 szkl
przyprawy
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Golonka w musztardzie z warzywami

Kroki postępowania

1
Czosnek obieramy, przeciskamy, a następnie mieszamy z łyżeczką soli, pieprzem, majernakiem oraz bazylią - nacieramy nim mięso, które lekko nacinamy i wkładamy w te zagłębienia. Następnie smarujemy mięso musztardą i odstawiamy na 24h godziny do lodówki.
Krok 1 - Golonka w musztardzie z warzywami foto
2
Następnie mięso przekładamy do naczynia żaroodpornego, wlewamy nieco oleju, wrzucamy ziele i liście laurowe - pieczemy w temp 180*.
Krok 2 - Golonka w musztardzie z warzywami foto
3
Po 40 minutach wrzucamy marchew utartą na grubych oczkach, cebulę pokrojoną w kostkę oraz wlewamy piwo - ponownie pieczemy.
Krok 3 - Golonka w musztardzie z warzywami foto
4
Po 30 minutach dodajemy zahartowaną śmietankę i zapiekamy mięso jeszcze przez 10 minut. Upieczona golonkę porcjujemy na częsci i podajemy razem z warzywnym sosem
Krok 4 - Golonka w musztardzie z warzywami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wiesława1 10.04.2012 08:51
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak