Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

winna zupa

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

woda 2 szklanki
wino czerwone wytrawne 2 szklanki
sok z cytryny
miód 5 lyzek
białko 1
sól
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: winna zupa

Do rondelka przelewamy wodę, miódi odrobinę soku z cytryny i gotujemy. Gdy nam się zagotuje dodajmy wino, Białko ubijamy z odrobiną soli i cukru. Zupę podajemy w głębokich talerzach, dość gorącą. Na niej układamy łyżką ubite białka z cukrem i solą. Podajemy od razu. Można także wykorzystać białę wytrawne wino do zrobienia tej zupki. Porcja jest dla 4 osób.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 12.03.2012 09:09
ciekawa
Justyna Jussstiii 06.02.2012 13:24
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak