Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

marynowane bakłażany

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebule 3
ocet 1 szklanka
woda 2,5 szklanki
Liść laurowy suszony Prymat
pieprz
ziele angielskie
bakłażan

Przepis i sposób przygotowania na: marynowane bakłażany

Bakłażany kroimy na ćwiartki, przecinając je wzdłuż. Gotujemy około 7 minut w osolonej wodzie. Następnie przygotowujemy zalewę z octu, wody i przypraw. Gotujemy zalewę. Bakłażamy wkładamy do słoików i zalewamy zalewą. Słoiki gotujemy, by je dokładnie zamknąć. Marynowane bakłażany są idealnym dodatkiem do obiadów lub jako przystawka na kolacji.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAR3STA 17.02.2012 17:58
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak