Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kacze udka w majeranku

2.0
(6)
Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

udka z kaczki 2 sztuki
Majeranek suszony Prymat 2 łyżki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1 łyżeczka
czosnek 3 ząbki
jabłka 2 sztuki
gruszki 2 sztuki
cukier 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Kacze udka w majeranku

Umyte i osuszone kacze udka natrzeć solą wymieszaną z przeciśniętym czosnkiem, a następnie posypać majerankiem. Wstawić na noc do lodówki.

Następnego dnia wyjąć mięso z lodówki i przełożyć do naczynia żaroodpornego. Przykryć i piec przez 40 minut w temperaturze 190 stopni.

Jabłka i gruszki obrać oraz podzielić na mniejsze kawałki. Można posypać odrobiną majeranku, szczyptą soli i cukrem. Następnie ułożyć owoce na udkach i zapiekać do miękkości mięsa przez około 50 minut. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 19.09.2013 07:25
bardzo smaczna propozycja
Motorek 27.02.2013 10:39
Muszą być pyszne
Wafelek2601 13.01.2013 19:46
aż ślinka cieknie
caralajna 02.12.2012 10:20
pyszności
IZABELA29 27.08.2012 10:23
pysznie jak zawsze
Rybciia 19.06.2012 12:33
super!!!
caroline1983 13.06.2012 22:46
bardzo lubie kaczke tylko szkoda że nie sa tansze
misia53 12.02.2012 10:07
szkoda ,ze kaczucha ma tylko 2 nózki....
Olaa 07.02.2012 21:52
super przepis
IZABELA29 07.02.2012 10:24
skąd ta kaczuche dorwałaś ?
ben-ka 07.02.2012 08:39
A mnie przez te kaczki cholesterol zabije:):):)
anemon 07.02.2012 00:26
U Ciebie kolejny świetny pomysł na kaczkę, a ja ciągle jeszcze się nie odważyłam. Ale już wiem gdzie są najlepsze przepisy na kaczkę.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak