Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Serowe Racuszki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

2 łyżki mąki ziemniaczanej
1\\2szkl maki pszennej
tłuszcz do smażenia
szkl. śmietany
twaróg 40 dag
jajko 2 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Serowe Racuszki

Twaróg zemlec,dodac moke ziemniaczana i żółtka Białko lekko posolic i ubic na piane, Wymieszac z twarogiem i maka pszenna. Kształtowac niewielkie kotleciki ,obsypywac maka pszenna i smazyc z obydwu stron na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.Podawac ze smietana

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 29.10.2012 13:54
pyszności, na sobotnie śniadanko zostawię ten przepis;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak