Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlet de volaille

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

piersi z kurczaka 2
jajko 1
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
masło 2 łyżeczki
sól
pieprz
natka pietruszki 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlet de volaille

Piersi rozbić, przyprawić. Na środku ułożyć masło i pietruszkę, zawinąć. Panierować w rozkłóconym jajku i bułce. Frytkownicę rozgrzać do temp. 170 stopni C, włożyć do niej kotlety. piec ok. 15-20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak