Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt z serem białym

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 4 łyżki
mąka 4 łyżki
masło roślinny 1 łyżka
cukier 2 łyżki
olejek cytrynowy
cukier waniliowy
Biszkopt 4 szt
jaja 4 szt
Masa serowa 30 dag
ser 30 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt z serem białym

Ubić pianę z białek, w czasie ubijania wsypać cukier, dodać żółtka i mąkę, delikatnie wymieszać. Ser zemleć, dodać tłuszczu i olejek cytrynowy, dokładnie utrzeć. Do małej tortownicy wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą wlać masę biszkoptową. Na tę masę równomiernie kłaść masę serową. Piec około 30 minut początkowo w temperaturze 150-160 stopni C, następnie podwyższając ją do 200 stopni C.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

JaPaqc 17.03.2013 11:20
nigdy takiego nie jadłem
adam1f 10.06.2012 00:39
dobry
V_kuchareczka 06.06.2012 21:08
Bardzo dobrze się zapowiada
mariel78 23.05.2012 20:54
smaczne
pacpaw 07.05.2012 22:18
rzadko piekę w kuchni
Dorian 24.04.2012 08:03
ekstra
Katarzyna59 23.04.2012 09:39
pycha
ziutula
ziutula 29.03.2012 17:40
smaczny deser...
smakowita 24.03.2012 18:21
smaczne ciasto ,polecam
marzenciak1985 04.03.2012 10:12
musi być pyszne, szkoda, że zdjęcia nie ma :(
Magdalena1110 27.02.2012 09:29
musi być dobre
melonik 16.02.2012 07:08
mniam
Kamila/kami007 06.02.2012 08:49
mmmm

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak