Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Indyk z grzybami mun

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pierś z indyka 1,5 kg
marchewka 50 dag
żółty ser 5 dag
grzyby mun garść
olej
sól
pieprz
rozmaryn

Przepis i sposób przygotowania na: Indyk z grzybami mun

Indyka rozkroić na płat o grubości 2 cm, oprószyć przyprawami. Marchewki ugotować na miękko z solą i rozmarynem. Na płacie mięsa położyć plastry sera, namoczone i osączone grzyby oraz pokrojone na słupki marchewki. Mięso zwinąć w roladę, ściśle obwiązać sznurkiem, posmarować olejem. Piec 2,5 godziny w temp. 190 stopni C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak