Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

piernik z bakaliami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 3 szkl
cukier 1 szkl
miód 4 łyżka
masło 1/2 kostki
kakao 3 łyżki
jajko 2 szt
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
bakalie 2 szkl
cynamon 1 łyżeczka
woda 1/2 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: piernik z bakaliami

w rondlu rumienimy cukier potem dodajemy wody i cały czas mieszamy zagotowujemy aż powstanie karmel schładzamy przelewamy do garnka dodajemy miód kakao i mieszamy podgrzewamy schłodzimy dodajemy do tego mąkę i proszek jajka i bakalie wyrabiamy ciasto dodajemy potem roztopiony tłuszcz wyrabiamy i kładziemy do formy i wstawiamy do piekarnika temp 160*c na ok godziny

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

justynab1903 03.03.2012 08:28
uwielbiam pierniki :) mmmmmmmmmmm

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak