Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Golonka wieprzowa w kapuście.

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

golonka wieprzowa 1
kapusta kiszona 30 dag
sól
woda
oliwa
mąka 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Golonka wieprzowa w kapuście.

Kroki postępowania

1
Golonkę natrzeć solą i ugotować w kapuście kiszonej.
Krok 1 - Golonka wieprzowa w kapuście. foto
2
Gdy będzie już miękka wyjąć z kapusty, włożyć do wysmarowanego oliwą naczynia zaroodpornego i posypać przyprawą do pieczeni. Włożyć na 20 minut do nagrzanego piekarnika.
Krok 2 - Golonka wieprzowa w kapuście. foto
3
Po tym czasie podlać wodą i zostawić jeszcze 10 minut w piekarniku w odkrytym naczyniu.
Krok 3 - Golonka wieprzowa w kapuście. foto
4
Następnie odlać wodę z tłuszczem i włożyć ugotowaną kapustę do golonki. Podgrzać do w piekarniku do czasu aż kapusta będzie ciepła.
Krok 4 - Golonka wieprzowa w kapuście. foto
5
Z odlanej wody robię sos. Zaciągam ją mąką z wodą i zagotowuję. Takim sosem mozna polać ziemniaki.
Krok 5 - Golonka wieprzowa w kapuście. foto
6
Smacznego:)
Krok 6 - Golonka wieprzowa w kapuście. foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sroczka 05.02.2012 20:33
smakowite mięsko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak