Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szparagi zapiekane w szynce

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szparagi 70 dag
szynka 30 dag
śmietana 10 dag
mąka 2 łyżki
masło 1 łyżka
margaryna 1 łyżka
cukier szczypta
pieprz
sól
Gałka muszkatołowa mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Szparagi zapiekane w szynce

Szparagi oskrobać, związane w pęczek włożyć do wrzącej, osolonej wody z cukrem, ugotować, osączyć. Na dno natłuszczonej margaryną blaszki wyłożyć zawinięte w szynce szparagi. Masło stopić w garnuszku, wymieszać z mąką, rozprowadzić 5 łyżkami wywaru z gotowania szparagów i śmietaną, przyprawić. Szynkę ze szparagami polać sosem, wstawić do piekarnika nagrzanego do 220 stopni C i piec 10-15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna Jussstiii 20.04.2012 12:35
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak