Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

prostokąciki z dziurką

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka tortowa 50 dag
cukier puder 3 łyżki
śmietana 4 łyżka
spyrytus 1 łyżki
żółtko jajek 3 szt
masło 1 łyżki
smalec 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: prostokąciki z dziurką

mąka cukier puder śmietana spirytus łączymy ciasto dodajemy do niego żółtka i chwilę wyrabiamy dodajemy masło gotowe ciasto przykrywamy miseczką aby nie wysychało odkrawamy małe kawałki i wałkujemy wycinamy paski nożem środki paska przecinamy i przewijamy przez nie koniuszki ciasta smażymy w bardzo dużej ilości smalcu gotowe kładziemy na talerz i posypujemy cukrem pudrem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mela25 30.06.2012 09:03
smakowicie wyglądają
Aleksandra22
Aleksandra22 02.03.2012 15:05
Henryka, ty lepiej zajrzyj do swoich obleśnych zdjęć. Pewna sałatka bardzo przypomina wymioty.
anja3107 08.02.2012 11:38
z chęcią bym spróbowała
gosia47-47 07.02.2012 13:45
bardzo dobre a zdjęcie bardzo ładne :D nie przejmuj się Aga co wygada Henryka, jej nic nie pasuje tylko swoje przepisy i zdjęcia :D naprawdę fantastyczne :D
Henryka2 05.02.2012 22:22
Przepraszam, czy to nie jest ładnie dobrana nazwa dla brzydko udanych faworków?! Nie widzę tu zamysłu potrawy. Przepraszam za szczerość.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak