Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab pieczony z jabłkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab bez kości 1,5 kg
olej 2 łyżki
miód 2 łyżki
sok z cytryny
sól do smaku
wino białe wytrawne 1 kieliszek
jabłko winne kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Schab pieczony z jabłkami

Schab umyć, osuszyć. Natrzeć solą i pieprzem, odstawić na 30 minut. Jabłka obrać, umyć, pokroić w kostkę, skropić sokiem z cytryny. Wzdłuż mięsa wycięć głęboki otwór. Wypełnić go jabłkami. Mięso spiąć wykałaczkami lub najlepiej obwiązać nicią kuchenną. Olej mocno rozgrzać na patelni, obsmażyć mięso z każdej strony. Przełożyć do brytfanki, posmarować miodem, podlać winem. Piec w piekarniku nagrzanym do 190 stopni przez 1 godzinę i 15 minut, co jakiś czas podlewać powstałym sosem i winem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Angelika10 15.10.2013 13:02
fajny przepis
IlonaAlbertos 14.04.2013 18:17
Świetne połączenie.
barbara11561 18.10.2012 12:12
świetny
Krystyna32 30.06.2012 11:30
extra
mela25 31.05.2012 08:41
Pyszny schab
berys18 01.04.2012 13:18
ależ to musi byc pyszne mięsko
Magdalena1110 28.03.2012 21:22
smaczne
Seba 27.03.2012 09:26
pycha
IKrakowianka 26.03.2012 20:57
wyśmienity
Tika4444 26.03.2012 13:54
super pomysł
eduszo
eduszo 19.02.2012 12:35
Musze tak zrobić kiedyś.
Jolanta14 18.02.2012 22:19
przepyszny obiadek:)
Jolanta14 18.02.2012 22:19
przepyszny obiadek:)
Motorek 17.02.2012 00:31
pycha
MAR3STA 12.02.2012 14:41
pyszny!
mirosława4 10.02.2012 18:56
smaczny
Iwona51
Iwona51 10.02.2012 09:57
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak