Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto drożdzowe staropolskie

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąka 80 dkg
margaryna 20 dkg
cukier 25 dkg
mleko 300 ml
jaja 4
drożdże 5 dkg
cukier waniliowy

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto drożdzowe staropolskie

Drożdze rozkruszyć , dodać cukier, jaja, wlac mleko, wymieszać i pozostawić na ok 12 godzin. Dodać mąkę i roztopiony, przestudzony tłuszcz oraz cukier waniliowy. Dokładnie wymieszać łyżką i wlać do formy do 1/3 wysokości. i pozostawić do wyrośnięcia. Piec ok 40 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bercik1 06.06.2011 22:00
na pewno smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak