Ciasto drożdzowe staropolskie

Ciasto drożdzowe staropolskie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    80 dkg
  • margaryna

    20 dkg
  • cukier

    25 dkg
  • mleko

    300 ml
  • jaja

    4
  • drożdże

    5 dkg
  • cukier waniliowy

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Drożdze rozkruszyć , dodać cukier, jaja, wlac mleko, wymieszać i pozostawić na ok 12 godzin. Dodać mąkę i roztopiony, przestudzony tłuszcz oraz cukier waniliowy. Dokładnie wymieszać łyżką i wlać do formy do 1/3 wysokości. i pozostawić do wyrośnięcia. Piec ok 40 minut.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

bercik1

06.06.2011 22:00
na pewno smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat