Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekane jajka z grzybami i czosnkową bułką tartą prymat

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 4 sztuki
borowik 100 g
cebula 1 sztuka
oliwa - -
sól 1 szczypta
masło 50 g
natka pietruszki kilka gałązek
winiak 50 (klubowy)
Pieprz czarny mielony Prymat - -
bułka tarta czosnkowa 1/2 szklanki
tymianek 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekane jajka z grzybami i czosnkową bułką tartą prymat

Jajka ugotować na twardo w osolonej wodzie, wystudzić. Nie obierać! Na rozgrzanej patelni z oliwą z oliwek podsmażyć grzyby i cebulę. Całość doprawić świeżym tymiankiem, winiakiem, solą i pieprzem.

Jajka delikatnie rozciąć wzdłuż na pół, żółtka i białka wyjąć i pokroić w drobną kostkę, po czym wymieszać na jednolitą masę z grzybami i cebulą. Tak przygotowanym farszem napełnić skorupki, całość pokryć masłem wymieszanym z czosnkową bułką tartą Prymat i posiekaną natką pietruszki. Zapiekać ok. 5-10 minut w temperaturze 150ºC. Jajka faszerowane dobrze komponują się z sałatką ze świeżych kiełków.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gottrina 12.01.2011 17:05
smaczne
Barbara55 06.11.2010 16:02
ale jaja!
rakow2
rakow2 01.11.2010 13:16
bardzo smakowite
marta639 17.09.2010 15:20
Wygląda fantastycznie.
halina17 03.06.2010 16:24
Bardzo smaczne , lubię jajka pod każdą postacią.
MAŁGORZATA108 01.06.2010 08:54
Natki nie mam, ale jajecznica ns śniadonie,bardzo wskazana.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak