Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pieczarkowa z grzankami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

por 1 sztuka
marchewka 1 sztuka
chleb 5 kromek
udko 1 sztuka
pieczarki 300 ml
śmietana 300 ml
przyprawy do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pieczarkowa z grzankami

Mięso i warzywa myjemy. Mieso zalewamy zimna wodą , dodajemy liść laurowy, ziele angielskie i gotujemy na małym ogniu, warzywa obieramy dodajemy do mięsa,. Bulion gotując szumujemy. Następnie umyte pieczarki kroimy w kostkę lub plastry i podsmażamy. Bulion przecedzamy, mięso obieramy i rozdrobnione dodajemy do bulionu, marchewkę ścieramy na tartce. Dodajemy też pieczarki. Gotujemy 10 minut, dodajemy śmietanę doprawiamy do smaku. Chleb podsmażamy na małej ilości oleju. Zupę podajemy z grzankami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

staropolanka5 05.02.2012 22:26
dziś robiłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak