Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpeciki z serem w sosie pomidorowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 500 gram
jajko 2 sztuki
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
ser żółty 100 gram
koncentrat pomidorowy 3 łyzki
bulion 700 ml
mąka do panierowania
śmietana 200 ml
mąka ziemniaczana 2 łyzeczki
koperek mrożony do posypania

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpeciki z serem w sosie pomidorowym

Mięso mielone, jajka, bułkę tartą i starty ser żółty z przyprawami wyrabiamy. Formujemy male kulki i panierujemy . Bulion gotujemy , a w nim gotujemy pulpeciki. Ok 15 minut. Gdy ugotujemy wszystkie , bulion przecedzamy przez sito, dodajemy koncentrat, śmietanę wymieszana z mąką i doprowadzamy do wrzenia. Doprawiamy do smaku. Sosem zalewamy pulpeciki i dusimy 10 minut. posypujemy koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 02.10.2013 00:16
Lubię to, więc gotuję.
artur7 06.02.2012 05:57
fajne
staropolanka5 05.02.2012 22:27
szybko , ale kazdy z nas je lubi

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak