Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz ukraiński bez mięsa

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraki 4 szt
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
cebula 0,5 szt
czosnek 2 ząbki
marchewka 1-2 szt
pietruszka 1 szt
kapusta biała 1/8 główki
ziemniaki 2 szt
por 0,5 szt
przecier pomidorowy 2 łyżki
sok z cytryny 1 łyżka
śmietana 18 proc 0,5 szklanki
mąka 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz ukraiński bez mięsa

Fasolę zagotować w lekko osolonej wodzie dodając obrany czosnek i liście laurowe. Umyte buraczki obrać i zetrzeć na dużych oczkach tarki i wrzucić do garnka z wodą przyprawą Kucharek i zagotować. Dodać obraną i pokrojoną w plasterki marchewkę, obraną pietruszkę, pokrojonego w paseczki pora oraz poszatkowaną kapustę. Następnie dodać posiekaną w drobną kostkę cebulę oraz obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki. Chwilę pogotować i dodać fasolkę, natkę pietruszki oraz przecier pomidorowy. Jeszcze raz zagotować, zdjąć z ognia i wlać sok z cytryny. Do zupy wlać śmietanę wymieszaną z mąką i rozprowadzoną z kilkoma łyżkami zupy. Doprawić solą oraz pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

andrzej10 19.07.2012 07:20
smaczne
klaklak 28.03.2012 18:23
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak