Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kanapka z wątróbką i ogórkiem

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wątróbka 20 dag
cebula 2 szt
ogórek kiszony 2 szt
olej do smażenia
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku
chleb 2 kromka

Przepis i sposób przygotowania na: Kanapka z wątróbką i ogórkiem

Cebulę kroimy w krążki, następnie kładziemy ją na rozgrzanym tłuszczu i delikatnie podsmażamy. Wątróbkę kroimy w bardzo cieniutkie paseczki i dodajemy ją do cebulki. Smażymy z obu stron.Kiedy wątróbka będzie gotowa, wkładamy na patelnię kromkę chleba posmarowaną masłem i zapiekamy z jednej strony, aż będzie chrupka. Na chrupiącą kanapkę kładziemy wątróbkę z cebulką i posypujemy ją warzywkiem. Na to układamy plasterki ogórka kiszonego.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SmacznaPyza 05.02.2012 18:14
duże muszą być te kromki na tyle składników
Natalia37
Natalia37 05.02.2012 18:03
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak