Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karkówka pieczona z octem balsamicznym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

karkówka
ocet balsamiczny
czosnek
sól
pieprz
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: Karkówka pieczona z octem balsamicznym

Wspomnienie letniego grillowania w środku zimy!

1. Karkówkę pokroić w plastry.
2. Posypać solą i pieprzem.

Marynata:
1. DO miski wlej ocet balsamiczny i oliwę ( 1:2 ), wymieszaj dokładnie.
2. Dorzuć pokrojony w plasterki czosnek ( według uznania ).


Mięso marynuj około 2 godzin. Wyłóż na blaszce i posyp papryką mieloną.

Piecz około 1 h w 180C, przez 45 minut pod przykryciem. Następnie odkryj, żeby karkówka miała szansę się zarumienić.

SMACZEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak