Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z brukselką

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

brukselka 60 dag
pomidory dojrzałe 4 szt
orzechy włoskie 15 dag
natka pietruszki 0,5 pęczka
cebula 1 szt mała
oliwa 3 łyżki
sok z cytryny 3 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z brukselką

Brukselkę oczyszczamy z wierzchnich listków, opłukujemy i gotujemy w lekko osolonej wodzie ok. 10 min. Odcedzamy i odstawiamy do wystudzenia. Przestygniętą brukselkę przekrawamy na połówki. Pomidory myjemy, osuszamy i kroimy na ósemki. Cebulę obieramy i drobniutko siekamy. Orzechy drobno siekamy ale nie mielimy. Oliwę mieszamy z sokiem z cytryny, doprawiamy solą i pieprzem. Wszystkie składniki mieszamy i polewamy przygotowanym sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak