Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

masło cytrynowe

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 200 g
cytryna 1-2 szt
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: masło cytrynowe

Cytrynę obrać ze skórki. Skórkę drobno posiekać. Włożyć do małego garnuszka, zalać zimną wodą. Zagotować. Następnie wylać na sitko, zlać zimną wodą. Czynność tą powtórzyć 2 razy. Wycisnąć sok z cytryny, tak by uzyskać 34 łyżki stołowe soku. Masło utrzeć, dodać skórkę z cytryny i sok. Dobrze wymieszać. Przyprawić solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak