Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomidorowa ryżówka

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

porcja rosołowa 1 sztuka
ryż ok. 1 i 1/2 szklanki
marchew 1 sztuka
pietruszka 1/2 pęczka
por 1/2 sztuki
lubczyk 1 liść
śmietana 2 łyżki
koncentrat pomidorowy 1-2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidorowa ryżówka

Mięso opłukać, zalać 1,5-2 l wody, postawić do gotowania. Marchew i pora obrać, umyć i dodać do mięsa. Pietruszkę i liść lubczyku myjemy, część pietruszki i lubczyk dodajemy do rosołu, a resztę drobno kroimy i zostawiamy do dodania na koniec. Pod koniec gotowania dodajemy ryż i koncentrat. Gotujemy ok. 10 minut (do miękkości ryżu). Doprawić do smaku, dodać śmietanę i posypać natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak