Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuszki z serem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

woda 1/2 szklanki
zsiadłe mleko 1 szklanka
jajko 2 sztuki
mąka
sól do smaku
cukier waniliowy
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
olej do smażenia
śmietana albo serek

Przepis i sposób przygotowania na: Racuszki z serem

Jajka, wybić, roztrzepać. Dodać mleko, wodę i mąkę połączoną z proszkiem do pieczenia. Mąki dodajemy tyle by powstało gęste ciasto. Wszystko wymieszać, dodać szczyptę soli i pól opakowania cukru waniliowego. Na patelni rozgrzać olej i kłaść łyżką ciasto na gorący tłuszcz. Smażyć małe racuszki z obu stron na rumiano. Gęstą śmietanę wymieszać z pozostałym cukrem waniliowym, polać ciepłe racuszki. Można do smaku dosłodzić cukrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak