Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

czekoladowe ciasto z kremem krówkowym

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masa krówkowa 1 puszka
margaryna 250 g
kakao 2 łyżki
orzechy włoskie 100 g
polewa czekoladowa 1 opakowanie
Biszkopt 1 czekoladowy

Przepis i sposób przygotowania na: czekoladowe ciasto z kremem krówkowym

w okrągłej formie pieczemy biszkopt czekoladowy z 4 jaj
margarynę ucieramy na puch, następnie dodajemy masę krówkową, i kakao, mieszamy.
orzechy siekamy
biszkopt kroimy na pół, smarujemy połową masy krówkowej, posypujemy orzechami, wykładamy resztę masy, przykrywamy drugą połową biszkoptu, polewamy czekoladową polewą

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

leonkot 27.04.2012 14:08
dziękuję za miłe komentarze
jozefinach 27.04.2012 10:49
Uwielbiam ciasta z kremem.
jasiek 12.04.2012 20:27
lubię ciasta z kremem
Fiffi 02.04.2012 23:16
musi byc smaczne
marcinek 15.02.2012 12:19
Pyszny
marcinek 12.02.2012 07:08
Smakowicie wygląda
iziona 05.02.2012 15:06
Lubię ciasta w takim stylu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak