Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

masa waniliowa

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 1 szklanka
cukier waniliowy
żółtko jajek 2 szt
cukier 6 łyżek
masło 1 kostka
mąka ziemniaczana 1 łyżka
mąka pszenna 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: masa waniliowa

Zagotować mleko z cukrem w gorącym mleku rozprowadzić żółtka. Zestawić z ognia i wtrzepać trzepaczką obie mąki. Ubijać na małym ogniu do gęstości i ostudzić. Mikserem połączyć z masłem i wstawić do lodówki. Można wykorzystać do każdego ciasta

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa111 05.07.2010 13:46
spróbuję

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak