Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekany łosoś według Agi

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wędzony łosoś 60 dag
jajko 4 sztuki
masło łyżka
natka pietruszki 2 łyżki
sok z cytryny łyżka
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekany łosoś według Agi

Wędzonego łososia kroimy na 4 kawałki.Żaroodporny półmisek smarujemy masłem,układamy kawałki łososia.Na każdą porcję wbijamy jajko,posypujemy solą i pieprzem,wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy dopóki jajka się nie zetną.Wyjmujemy,skrapiamy sokiem z cytryny,posypujemy posikaną natką,dekorujemy plasterkami cytryny.Podajemy z frytkami lub pieczonymi ziemniaczkami.Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eliza135 15.09.2012 20:47
lubię to mięsko
jozefinach 19.04.2012 10:14
Lubię łososia.
Justyna87 29.03.2012 09:55
smaczne
irenka 18.03.2012 17:40
pyszny
justynab1903 16.03.2012 22:14
kocham rybki
Maniek2 05.03.2012 07:43
lubię łososia
Mariusz10 02.03.2012 19:11
smaczny
m1monika 28.02.2012 14:37
pyszny
joanna77 06.02.2012 17:52
wyśmienite

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak