Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Włoska kapusta z boczkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta włoska 1 główka
boczek wędzony 15 dag
cebula 1 sztuka
masło 2 łyżki
olej 2 łyżki
bulion warzywny 2 szklanki
czosnek 3-4 ząbki
pieprz do smaku
natka pietruszki do smaku
Zioła prowansalskie suszone Prymat do smaku
bazylia do smaku
oregano do smaku
Liść laurowy suszony Prymat 2-3 listki

Przepis i sposób przygotowania na: Włoska kapusta z boczkiem

1. Boczek kroimy w kosteczkę, cebulkę szatkujemy, czosnek przeciskamy przez praskę.

2. Masło i olej rozgrzewamy na głębokiej patelni, dodajemy boczek oraz cebulkę i smażymy ok 3-5 minut.

3. Kapustę kroimy na 4 części (na ćwiartki) (pamiętamy aby odkroić środek- głąb). Tak przygotowaną kapustę wkładamy na patelnie i obsmażamy z każdej strony.

4. Do całości dodajemy czosnek, bulion, listki laurowe oraz resztę przypraw. Przykrywamy i gotujemy ok 30minut co jakiś czas przewracając kapustę na inną stronę. Po ugotowaniu posypujemy natką pietruszki.

SMACZNEGO :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 03.01.2013 20:50
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak