Przepis i sposób przygotowania na: Kruche ciacha - szybkie i pyszne
2. Żółtka, margarynę, mąkę, cukier puder, cukier z prawdziwą wanilią oraz cynamon szybko zagniatamy. Formujemy kulę z ciasta, zawijamy ją folią i wstawiamy na 45minut do lodówki.
3. Ciasto wyjmujemy, bierzemy połowę z niego. 1 - połowę wstawiamy do lodówki 2 - połowę rozwałkowujemy na niezbyt cienki placek i za pomocą foremek wycinamy różne kształty.
4. Blaszkę smarujemy tłuszczem i układamy na niej wycięte kształty z ciasta. Trzeba pamiętać aby zachowywać odstępy między ciasteczkami aby nie zlepiły się gdy będą w piekarniku.
5. Po wykończeniu pierwszej połowy ciasta, wyjmujemy drugą i robimy to samo. Chodzi o to aby ciasto zbytnio nie nagrzewało się przed włożeniem do piekarnika.
6. Blaszkę z ciastkami po zapełnieniu od razu wstawiamy do piekarnika. Ciasteczka pieczemy ok 12-15 minut w temp 180 stopni. Gotowe ciasteczka możemy posypać cukrem pudrem.
SMACZNEGO :)