Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaki nadziewane grzybami

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniaki 10 szt
grzyby suszone 8 dag
cebula 1 szt
jajko 1 szt
tłuszcz 1 łyżka
mąka 1 łyżka
śmietana 1/2 szkl
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaki nadziewane grzybami

Obrane ziemniaki wydrążyć. Grzyby namoczyć i ugotować w wodzie (1 l), odcedzić i posiekać. Dodać podsmażoną na tłuszczu posiekaną cebulę, jajo i przyprawić do smaku. Masą nadziać ziemniaki, ułożyć w prodiżu i zapiec ok 30 min. Wywar z grzybów podprawić śmietaną z mąką. Zalać ziemniaki i jeszcze chwilę zapiekać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

KOBRA 09.07.2012 23:49
świetny pomysł
KOBRA 09.07.2012 23:49
świetny pomysł
kuklik 01.07.2012 06:11
interesujący
malinyWkuchni 24.06.2012 12:05
Nadziewane warzywa rules!
Angelika10 18.06.2012 00:08
Smaczne
andzia123 08.06.2012 17:12
ciekawe
Marta1986 05.06.2012 15:27
Apetyczne
danusia19671 30.05.2012 15:22
ciekawy przepis
caralajna 25.05.2012 17:58
ciekawy pomysł
monika1968 21.05.2012 06:44
szkoda że nie ma zdjęć
gacopierz23 16.05.2012 18:28
ciekawe
JaPaqc 24.04.2012 18:14
pyszne
Wafelek2601 18.03.2012 09:45
ciekawy przepis
bursztynek 16.03.2012 09:56
mniam, bardzo pomysłowy przepis
marzenciak1985 03.03.2012 15:13
chcialabym zobaczyć jak na zdjęciu wyglądają:)
marzenciak1985 03.03.2012 15:13
chcialabym zobaczyć jak na zdjęciu wyglądają:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak