Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

biszkopt z masą bezową

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 4 szt
mąka 3\4 szkl
cukier 3\4 szkl
kakao 2 łyżki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
cukier wanilinowy
Krem:
śmietana 30% 0,5 l
bezy 30 dkg
maliny świeże 20 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: biszkopt z masą bezową

białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywno z dodatkiem 1/2 części cukru, mąkę mieszamy z proszkiem i kakao, żółtka ubijamy z resztą cukru do białości. Do białek dodajemy żółtka i mąkę delikatnie mieszamy i wykładamy na blaszkę i pieczemy 30 minut. Śmietanę ubijamy na sztywno dodajemy lekko pokruszone bezy i maliny mieszamy. Ostudzony biszkopt przekrawamy na pół , przekładamy kremem a wierzch posypujemy cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 12.01.2013 19:16
pyszności
Adrian3 08.01.2013 15:34
uwielbiam takie słodkości:)
Madziela 03.01.2013 14:21
wyglada bardzo apetycznie :D
mariel78 27.09.2012 20:01
pycha
kasiek 06.09.2012 21:36
ch?tnie skosztuj?
janek64 03.07.2012 12:09
Pychotka :)
RenataZ-et 10.06.2012 13:51
wygląda świetnie i pewnie tak samo smakuje :)
ewcia1312 10.05.2012 07:39
pycha
barbara11561 10.03.2012 08:18
pyszne:)
ziutula
ziutula 06.02.2012 20:43
lubię ciemne ciasta z ze śmietanowym kremem...
mikrusiak 05.02.2012 12:07
hm...mniam mniam...:)
treonina 05.02.2012 12:02
wyglądają trochę jak WZ-ki :-) pycha!
Robert10 05.02.2012 11:25
pysznie wygląda
gottrina 05.02.2012 11:10
pyszne ciasto

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak