Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto brownie czekoladowe

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 6 sztuk
czekolada gorzka 2 tabliczki
masło 200 g
mąka ok. 100 g
cukier 200 g
orzechy włoskie 50 g

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto brownie czekoladowe

W garnku, na małym ogniu rozpuścić masło z pokruszoną czekoladą, dokładnie wymieszać. Uważać, aby calości nie przypalić. Po rozpuszczeniu, odstawić do ostygnięcia. Jajka ubić mikserem lub trzepaczką, stopniowo dodawać cukier i mąkę. Do powstałej masy dodać przesyudzoną czekoladę oraz pokruszone orzechy włoskie. Całość dokładnie wymieszać. Blache do pieczenia (najlepiej o wymiarach 21x26cm) wyłozyć pergaminem do pieczenia lub wysmarować masłem. Ciasto wlać na blachę i piec w piekarniku nagrzanym do temp. 200 stopni Celsjusza. Piec ok. 20-25 min. Po tym czasie ciasto wyjać i odstawić do ostygnięcia. Ciasto można podawać opruszone cukrem pudrem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Niunia 08.05.2012 19:09
pycha
Dominikes1 30.09.2011 19:40
super ;)
Dominikes1 30.09.2011 19:40
super ;)
Babciagramolka 07.01.2011 17:18
Wszystko co czekoladowe to dla mnie
Barbara55 06.11.2010 16:02
brownie :-)
Krzysztof42 06.05.2010 18:53
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak