Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Razowe bułeczki z suszonymi pomidorami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna razowa 250 g
mąka pszenna biała 250 g
woda 400 ml
drożdże 20 g
sól 2 łyżeczki
cukier 1 łyżeczka
suszone pomidory 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Razowe bułeczki z suszonymi pomidorami

Z drożdży, cukru, łyżki mąki i łyżki wody przygotować rozczyn. Mąki wymieszać, dodać sól i pomidory.Do wymieszanej w misce mąki dodać rozczyn z drożdży i stopniowo wyrabiając dodawać wody. Wyrobić aż ciasto będzie gładkie ale dosyć luźne.
Odstawić na ok. 1 h w ciepłe miejsce do zdwojenia objętości.
Wyrośnięte ciasto zagnieść ponownie, rozwałkować na ok. 3 cm na oprószonej mąką stolnicy, pociąć na kwadraty i ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pozostawić na 20 minut.

Piec w piekarniku nagrzanym do 200 st ok. 25-30 minut.

Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 02.03.2012 07:56
jeszcze takich nie robiłam
Kas2 13.02.2012 21:38
mniam! i jak pięknie muszą pachnieć
Renia1 05.02.2012 15:05
takie wlasne pieczywo najlepsze

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak