Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kotlety z jarmużu

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bułka namoczona w mleku 1 szt
czosnek 2 ząbki
jajko 3 szt
masło 2 łyżki
sok z cytryny 1 łyżeczka
Bułka tarta klasyczna Prymat 1/2 szklanki
sól
pieprz
cukier szczypta
tłuszcz do smażenia
orzechy włoskie 1/2 posiekane
jarmuż 1/2 mrożony
Kminek mielony Prymat 1/4 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: kotlety z jarmużu

Jarmuż rozmrażamy i wkładamy na dwie minuty do osolonego wrzątku a następnie odcedzamy i razem z odciśniętą bułką przepuszczamy przez maszynkę.Czosnek obieramy siekamy i ucieramy z solą i sokiem z cytryny,przez cały czas ucierania stopniowo dodajemy masło a następnie po jednym żółtku i po łyżce zmielonego jarmużu z bułką i orzechami włoskimi.Doprawiamy solą,pieprzem cukrem i kminkiem.Białka ubijamy na sztywną pianę i dodajemy do masy przesypując bułką tartą.Całość dokładnie mieszamy i formujemy małe kotleciki i obtaczamy je w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym tłuszczu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorotka0000025 09.07.2012 13:51
nigdy nie jadlam ciekawe jak smakuje
fictor123 25.03.2012 09:38
super pomysl

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak