Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa pikantna z czerwoną fasolą

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

woda 2 litry
ziemniaki 5 szt
pomidory 4 szt
marchewka 3 szt
seler kawałek
pietruszka 1 szt
olej 2 łyżki
papryka czerwona 2 szt
czosnek 2 ząbki
fasola czerwona z puszki 1 puszka
chilli
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
ziele angielskie 2 szt
sos sojowy

Przepis i sposób przygotowania na: zupa pikantna z czerwoną fasolą

Marchewkę i ziemniaki kroimy w kostkę,zalewamy wodą i gotujemy,dodajemy pietruszkę seler liście laurowe,ziele angielskie.Na rozgrzany olej dajemy czosnek i posiekaną cebulę szklimy a następnie doprawiamy sosem sojowym.Pomidory sparzamy,obieramy i razem z papryką kroimy w kostkę dokładamy do cebuli i dusimy razem około 10 minut,następnie wrzucamy do gotującego się wywaru na około 15 minut.Po 10 minutach dodajemy odsączoną fasolę pietruszkę i chilli.Przed podaniem posypujemy natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 31.08.2013 16:48
chyba takiej zupki nie robiłam
Justyna Jussstiii 05.02.2012 10:08
extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak