Ziemniaki pieczone z bazylią i masełkiem

Ziemniaki pieczone z bazylią i masełkiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    1 kg
  • mąka

  • masło

  • czosnek

    2 zabki
  • woda

Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Ziemniaki obieramy, gotujemy w osolonej wodzie. Dodajemy do nich obrany i pokrojony na większe kawałki czosnek. Wyjmujemy delikatnie twardawe, pozostawiamy do wystudzenia. Każdy ziemniak z osobna posypujemy mąką i wkładamy do piekarnika, co kilka minut przewracamy. Wyjmujemy jak się lekko zarumienią. Podajemy z masłem i solą oraz posypujemy bazylią. Można jeść same lub podawać z mięsem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

leonkot

22.03.2012 13:51
bardzo proste a pyszne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat