Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wołowina z chińską mieszanką na ostro.

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wołowe z udźca 0,5 kg
mieszanka chińska 450 g
sos sojowy
sól
pieprz
papryczka chilli 1
woda
oliwa
ryż (ugotowany)

Przepis i sposób przygotowania na: Wołowina z chińską mieszanką na ostro.

Kroki postępowania

1
Mięso pokroić w paseczki, przyprawić solą i pieprzem. Smażyć na odrobinie oliwy z oliwek.
Krok 1 - Wołowina z chińską mieszanką na ostro. foto
2
Gdy się podsmaży,podlać wodą i dusić pod przykryciem do miękkości.
Krok 2 - Wołowina z chińską mieszanką na ostro. foto
3
Następnie dodać mrożoną mieszankę chińską
Krok 3 - Wołowina z chińską mieszanką na ostro. foto
4
oraz drobno pokrojoną papryczkę chilli. Podlać sosem sojowym i dusić pod przykryciem.
Krok 4 - Wołowina z chińską mieszanką na ostro. foto
5
Podawać z ryżem.
Krok 5 - Wołowina z chińską mieszanką na ostro. foto
6
Ryż polać sosem z potrawy. Smacznego:)
Krok 6 - Wołowina z chińską mieszanką na ostro. foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sroczka 05.02.2012 20:35
bardzo apetyczna potrawa
Robert10 05.02.2012 11:26
smakowita potrawka
Anna146 05.02.2012 11:24
chińszczyzna po polsku - bardzo smaczna
Mati13 05.02.2012 10:46
Pyszne!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak